Onderzoek nieuwe prestatienorm CO2-waardes in scholen

Nieuws
Gepubliceerd op:
Onderzoek nieuwe prestatienorm CO2-waardes in scholen

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt er op dit moment onderzoek verricht door ‘Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs’ naar de bouwtechnische eisen en bepalingsmethoden betreffende ventilatie in scholen.

De huidige norm in de bouwregelgeving voor ventilatie is gebaseerd op het verversen van een bepaalde hoeveelheid lucht per persoon. Deze capaciteitseis blijkt in de praktijk vaak niet voldoende te zijn om tot een acceptabel CO2-concentratieniveau te komen. Door onvolkomenheden aan de installatie, gebrek aan onderhoud of het verkeerd gebruik van klimaatbeheersinstallaties blijkt de werkelijke CO2-waarde vaak hoger uitvallen dan de door de Gezondheidsraad geadviseerde norm van 1200 ppm. Deze hoeveelheid CO2 is aantoonbaar slecht voor de leerprestaties van de leerlingen.

De tweede kamer vroeg in november 2011 aan de minister van Binnenlandse Zaken om te onderzoeken of het mogelijk is om een concrete CO2 concentratie voor te schrijven, in plaats van de nu in gebruik zijnde capaciteitseis aan de luchtverversing. Als het onderzoek aantoont dat dit mogelijk is, zal de Tweede Kamer aan de Minister van Binnenlandse Zaken vragen het bouwbesluit op dit punt aan te passen.

Klimaatgroep Holland is met het Scholenconcept al klaar voor deze toekomstige eis: De ComfortPlus unit, een alles in 1 unit, verwarming, koeling en ventilatie beschikt over een luchtdebiet van maar liefst 1200 m³ per uur. Via onze meldkamer zijn wij automatisch op de hoogte van CO2-waarden en bij een te hoge concentratie ondernemen wij onmiddellijk actie. De school zelf heeft er geen omkijken naar. Wij denken dan ook dat het onderzoek zal aantonen dat een gestelde norm aan het daadwerkelijke CO2-niveau wenselijk is en handhaafbaar zal blijken.

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen