Aan alles komt een eind, toch?

Terug naar: Column | Gepubliceerd op:

Het is de maandagmorgen direct na mijn vakantie wanneer ik dit verhaal weg tik. Nondeju, wat is het allemaal snel voorbij gegaan. Ergens zou je de klok wel drie weken terug willen draaien, maar aan de andere kant heb ik er gelukkig ook wel weer zin in. Helemaal los van mijn werk kom ik eigenlijk nooit. En dus heb ik ook in de vakantie wel eens aan Klimaatgroep Holland gedacht. Bijvoorbeeld toen ik in Versailles anderhalf uur in de brandende zon stond te wachten om het paleis van Zonnekoning Lodewijk XIV, inclusief de prachtige tuinen, te bewonderen. In de auto over de mega drukke wegen rond Parijs, een indrukwekkend grote stad die we uiteraard ook van dichtbij aanschouwd hebben, hadden we gelukkig de beschikking over een airco. Maar in zo’n wachtrij zou je wensen dat de Fransen een klimaatbeheersinglokaal van Klimaatgroep Holland voor ons hadden geïnstalleerd. Gelukkig bracht een brandspuit op gezette tijden verkoeling. Maar de zomer van 2018 zal absoluut als een zeer warme én uitzonderlijk droge zomer de boeken ingaan. Op de extreem warme dagen zochten wij ons heil dan ook in een mega groot winkelcentrum waar de dames hun hart op konden halen. Zelf trok ik mij vervolgens terug in de Mc Donald’s waar ik dankzij hun wifi de mega spannende Tour de France kon volgen.

Parijs is nog ver
En dit sportspektakel had ik zelfs live kunnen aanschouwen. Dat was het plan ook. Om Parijs in het weekend twee dagen aan te doen waarbij op de zondag de wielrenners in de tourkaravaan gevolgd konden worden die hun laatste rondjes op de Champs-Élysées wegtrapten. Maar de zaterdag voelde drukkend warm aan en inmiddels hadden we via een bustour de high lights van deze stad van de liefde al gezien. En dus kozen we op de zondag voor de verkoeling langs en in het zwembad. Daar genoten we nog even na van die immens grote Eiffeltoren die als een baken van rust over de hoofdstad van Frankrijk lijkt te waken.
Klimaatgroep Holland werd node gemist dus. Hoewel, iedereen wil graag mooi weer hebben op zijn vakantie toch? Dus wat zeur ik eigenlijk? Glimlachend zag ik vanuit een schaduwplek bij onze stacaravan op LinkedIn een van de projectleiders van Klimaatgroep Holland druk in de weer op een van de vele scholen die in de zomervakantie van een nieuw klimaatbeheersingssysteem werd en wordt voorzien. Waardoor tijdens de start van het nieuwe schooljaar optimaal geprofiteerd kan worden van een heerlijk koel en fris binnenklimaat. Dat stimuleert ongetwijfeld de hersenpan en daarmee de leerprestaties.
Deze projectleider had zich overigens begin juli zeer succesvol een weg naar Slovenië gebaand tijdens de Carbage Run. Ik zag Brum, de camper die als vervoermiddel was gebruikt, immers veilig en op het oog ongedeerd in Middelstum staan. Wat een avonturen beleefden ze onderweg, hier zal nog lang met een glimlach op worden teruggekeken. Inclusief een politiebezoekje en allerlei bijzondere opdrachten. Een prachtige vakantieherinnering voor later.    

Nieuwe collega’s
Komt er eigenlijk na zo’n zomerperiode aan alles wel een eind? Je bouwt immers heerlijke herinneringen en ervaringen op waar je weer een jaar op kunt teren. Op een van LinkedIn foto’s zag ik een vakantiekracht die binnenkort ongetwijfeld weer de schoolbanken in zal duiken een schat aan werkervaring opdoen. Met een glimlach van oor tot oor druk bezig met de aanleg van de ventilatiebuizen die vervolgens vakkundig weggewerkt werden in het plafond. Tussendoor even tevreden lurkend aan een koel flesje water. Een unieke werkervaring waar hij in zijn latere carrière ongetwijfeld heel veel plezier aan zal beleven.
Hoe zou het overigens met de werving van nieuwe collega’s gaan? Want voor de vakantie schreef ik immers dat Klimaatgroep Holland onder andere op zoek is naar een commercieel talent. Iemand met gevoel voor het onderwijs, techniek en uiteraard commercie. Zou zich hier al iemand voor gemeld hebben? En hoe zit het met de nieuwe montagemonteurs? Want de giga drukte schept natuurlijk ook veel werkgelegenheid.  

We mogen weer
Zo liggen er in het nieuwe werkjaar ook weer nieuwe werkkansen. Mocht je tijdens de vakantie gemerkt hebben dat je vastgeroest zit in je werk of in je werkomgeving en ben je tot de conclusie gekomen dat je toe bent aan een nieuwe carrièrestap dan is dit misschien wel een ideaal moment om die stap te wagen en aan de slag te gaan bij dé klimaatbeheersers uit het Noorden. Het einde van een tijdperk schept dan zeker kansen voor een nieuwe en frisse start binnen een uniek klimaatbeheersingteam. Ik wens u allen sowieso heel veel werkplezier toe na de vakantie!