Vakantiecolumn 2018

Terug naar: Column | Gepubliceerd op:

Ik vind het zo langzamerhand een prachtige traditie om in de julimaand een vakantiecolumn te mogen schrijven voor Klimaatgroep Holland. Helemaal doordat dit (binnen)klimaatbeheersingsbedrijf uit Groningen mij in juni al middels een soort van barbecuepakket in een heerlijke vakantiestemming bracht. Middels handschoenen, schort en peper- en zoutmolen waande ik mij even de Gordon Ramsey van de Berkenlaan in Middelstum. De vakantietoon was dus al vroeg gezet.
Ik verwachtte derhalve weinig problemen, toen ik mijn columnvoorstellen voor juli en augustus mailde. En die waren er ook niet. Sterker nog, directeur Harry Vaatstra stuurde mij een paar aandachtspunten terug waardoor er in mijn brein, schijnbaar nog niet in de vakantiemodus, allerlei lichtpuntjes begonnen op te lichten. Met daarbij het interessante feit dat een zomervakantie voor scholieren juist een uniek moment is om werkervaring op te doen. Maar allereerst de Carbage Run.
   
Carbage Run
Misschien heeft u ooit wel eens iets over deze knotsgekke rally gehoord waarbij de deelnemers door heel Europa toeren en daarbij de gekste opdrachten moeten uitvoeren. En dat allemaal in een voertuig die niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1999 en een dagwaarde van maximaal €500,- mag hebben. Ga er maar aan staan. En dan kun je onderweg ook nog een opdracht krijgen dat je maar moet zien op wat voor wijze je dit voertuig op vijftig meter hoogte, los van de bodem inderdaad, krijgt.
Twee projectleiders van Klimaatgroep Holland gingen met hun Brum (camper) op Carbage Run. Zij legden in vijf dagen tijd 2500 reiskilometers af en reden door Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Kroatië om uiteindelijk moe maar voldaan in Slovenië aan te komen. Daarbij diende zich nog een bijzonder feit aan. Slovenië is het land waar Klimaatgroep Holland een nevenvestiging heeft, Climate Group Holland genaamd, waar bepaalde onderdelen van hun klimaatsbeheersingsinstallaties worden gemaakt. En zo kon het gebeuren dat de avonturiers uitgezwaaid werden door hun Nederlandse en binnengehaald door hun Sloveense collega’s. Ook nog een stukje internationale verbroedering dus, naast tal van onvergetelijke vakantie-ervaringen. 

Nieuwe collega’s
Gelukkig gingen deze medewerkers net voor de grote vakantie-uittocht weg. Want wat is het momenteel gigantisch druk bij Klimaatgroep Holland. De zomervakantie is voor veel scholen het sein om het succesvolle Scholen°Concept te laten implementeren in hun gebouwen. En dus moeten de montagemonteurs van Klimaatgroep Holland vol aan de bak om al deze opdrachten voor het begin van het nieuwe schooljaar klaar te hebben. Zodat zo veel mogelijk leerkrachten en leerlingen kunnen profiteren van een goed, fris en energiezuinig leerklimaat.
En deze drukte leidt uiteraard tot personeelschaarste. Dus grijp ik deze vakantiecolumn ook direct maar even als een verkapte vacaturebank aan. Want Klimaatgroep Holland is op zoek naar een commercieel talent. Iemand die gevoel heeft voor het onderwijs, techniek en uiteraard commercie. Daarnaast zoeken ze ook nog nieuwe montagemonteurs. Herken je je als lezer in een van deze profielen? Schroom dan niet om contact op te nemen met dé klimaatbeheersers uit het Noorden.
Want naast een gedegen en betrouwbaar bedrijf is Klimaatgroep Holland ook nog eens een kweekvijver voor jong talent. Drie jonge Middelstumers, de plaats waar Klimaatgroep Holland ooit is begonnen, zijn inmiddels druk aan het werk in allerlei ondersteunende en assisterende werkzaamheden tijdens hun schoolvakanties. Ooit zullen ze misschien als volleerd monteur bij Klimaatgroep Holland aan de slag gaan. En dat zal Harry, als hoofdsponsor van de Middelstumer voetbaljeugdafdeling, deugd doen. Dat dit jong talent zowel de plaatselijke voetbalclub als zijn bedrijf op termijn naar een hoger level weet te brengen.  

Parijs lonkt
En de scribent zelf? Die is inmiddels al wel aan het aftellen hoor, richting zijn vakantie. Een vakantie waar Parijs lonkt als nooit te voren. De stad van het licht en de romantiek. Van de Eiffeltoren en de Champs-Élysées. Van het Centre Pompidou naar een uniek Arc de Triumph moment. En halverwege onze vakantie, we zitten overigens zestig kilometer boven Parijs op een camping, komt de Tour de France thuis in de hoofdstad van Frankrijk. Met misschien wel onze eigen Tom Dumoulin in de hoofdrol. Het geel zou hem, na de roze trui in de Giro van vorig jaar, ongetwijfeld fantastisch staan.
Maar zover is het nog niet. Ik wens u nu alvast een fantastische vakantietijd toe, mocht u binnenkort weg gaan. En voor al die vakantievierende leerlingen en studenten: werk alvast aan je CV en combineer het vakantiegevoel met het opdoen van unieke werkervaringen. En bent u uitgekeken en uitgeleerd bij uw huidige baas? Misschien kunt u uw vakantie dan gebruiken om serieus na te denken over een overstap naar Klimaatgroep Holland in Groningen.

 

Bert Koster is tekstschrijver en schrijft met regelmaat columns voor Klimaatgroep Holland over actuele onderwerpen. Altijd wordt op een grappige of onverwachte wijze een brug geslagen tussen de actualiteit en de innovatieve klimaatoplossingen van Klimaatgroep Holland. Meer informatie: www.bert-koster.nl