Uitleg Klimaatsysteem Kantoren

Inside Comfort: voor het beste kantoorklimaat in het hele gebouw

Het hedendaagse kantoorpand vraagt steeds vaker om koeling in plaats van verwarming. Goede isolatie, glasgevels, verlichting, apparatuur en mensen: meer warmte komt vrij en wordt vastgehouden in het gebouw. Koeling is geen luxe meer, maar noodzaak om de prestaties op peil te houden. Verwarming van kantoorruimtes blijft uiteraard noodzakelijk in de wintermaanden. Maar een traditioneel verwarmingssysteem zoals gasgestookte CV is kostbaar en weinig flexibel. Het Inside Comfort Concept biedt uitkomst.

Het Inside Comfort Concept

Het Inside Comfort Concept van Klimaatgroep Holland onderscheidt zich in vele opzichten van de traditionele klimaatsystemen. Zo is onze klimaattechniek in staat gelijktijdig te verwarmen, te koelen en verzorgt het ook de ventilatie van kantoorruimtes. Hierbij maakt het systeem gebruik van een slimme vorm van energie-uitwisseling: warmte die in de ene ruimte overbodig is, wordt gebruikt voor de verwarming van een ruimte die daar behoefte aan heeft.

Vooral met het Nederlandse klimaat is dit een groot voordeel. Het merendeel van het jaar bedraagt de gemiddelde buitemperatuur namelijk zo’n 10 tot 14 °C. Ideale omstandigheden om deze vorm van energie-uitwisseling toe te passen. Zo zal een bovenverdieping of een aan de (warmere) zuidgevel grenzende ruimte onder deze omstandigheden vaak behoefte hebben aan koeling. Het Inside Comfort Concept zorgt hiervoor en hergebruikt de overtollige warmte van de te koelen ruimtes vervolgens voor de verwarming van de ruimtes die daar behoefte aan hebben. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de begane grond, de entree of kantoren die zich dichterbij de veelal koudere noordgevel bevinden.

Specifieke eigenschappen Inside Comfort Concept

Uniek aan het Inside Comfort-concept is dat de inbouw slechts beperkte ruimte nodig heeft en dat grote schachten en onhandige kanalen absoluut niet nodig zijn. Dankzij de zeer korte bouwtijd en lage bouwkundige kosten is het systeem probleemloos in te passen in een nieuw- of verbouwproject.

Het concept maakt gebruik van warmte- en koudeterugwinning en standaard wordt nachtkoeling bijgeleverd. Bovendien kan het concept worden gekoppeld aan het Gebouwbeheersysteem (GBS). Implementatie van dit systeem betekent een lagere investering door lagere bouwkundige kosten, met een lager energieverbruik en een aanvullende subsidie. Het concept is fluisterstil, een gasaansluiting is niet nodig en bovendien is er geen zichtbare techniek aanwezig in de ruimte.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie

Vraag een gratis informatiepakket aan