Klimaatsysteem voedingsmiddelenindustrie

Klimaat in de foodsector: veiligheid voorop.

Voedselveiligheid en houdbaarheid zijn erg belangrijke waardes binnen de foodsector. Het binnenklimaat is hierop van grote invloed. Overdruk, extra ventilatie en een koele hygiënische omgeving zijn dan ook vaak eerste vereisten voor deze vorm van industrie. Veel voedingsmiddelenproducenten hanteren vanaf het moment van binnenkomst van het basisingrediënt dan ook een hiërarchisch stelsel op het gebied van hygiëne. Door te variëren met overdruk kan een luchtverplaatsing van schoon, naar minder schoon gerealiseerd worden. Gelijktijdig wil men echter ook kunnen koelen en ventileren. Dit om de extremen in het binnenklimaat af te kunnen vlakken en het product niet te vervuilen. Het ComfortTop-food concept regelt dit allemaal.

ComfortTop-food concept

Klimaatgroep Holland heeft voor de voedingsmiddelenindustrie een speciaal klimaatconcept ontwikkeld. Een complete klimaatcentrale die de productievloer dag en nacht van een perfect binnenklimaat voorziet. De klimaattechniek is modulair uit te breiden volgens de specifieke wensen van iedere productievestiging. Zo is de basisunit bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende capaciteiten.

Specifieke Eigenschappen Klimaatsysteem

Kenmerkend voor het ComfortTop-food concept is dat de klimaatcentrale zijn eigen koel- en verwarmingsvermogen op kan wekken en enkel gevoed hoeft te worden door primaire energie. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.
De filtratie kan geheel naar eigen wens worden vastgesteld. Ook Hepa filtratie behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is een onderhoudsvrije overdrukcontrole standaard geïntegreerd in de klimaatcentrale.

Een comfortabele luchtverdeling is een must om gezondheidsklachten te voorkomen. Elke omgeving is echter verschillend en daarom is maatwerk van groot belang. De specialisten van Klimaatgroep Holland beschikken daarom over geavanceerde simulatierekenmodellen en kunnen zo voor elke situatie vooraf een realistisch beeld schetsen van de mogelijkheden en het resultaat.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie

Vraag hier uw gratis info pakket aan!