Klimaatsysteem opslag en distributie

Energiezuinige klimaatinstallatie voor magazijn en distributiecentrum

Het klimaat in een opslagcentrum lijkt in eerste instantie niet zo belangrijk. Toch leert de praktijk dat er wel degelijk voorwaarden aan het klimaat worden gesteld. Zowel voor het opgeslagen product als voor de werknemer. Opslag van bijvoorbeeld ontvlambare producten vereist een uitgekiend ventilatiesysteem. En verwarming is vaak een vereiste omdat veel producten toch minimaal vorstvrij moeten worden opgeslagen. Daarnaast geldt voor veel producten een minimum of maximum opslagtemperatuur. En, ook de medewerker moet natuurlijk een comfortabel werkklimaat worden geboden. Allemaal zaken die het ComfortTop-concept van Klimaatgroep Holland graag voor u regelt.

Wat doen we?

De vereiste temperatuur in een overslag- of distributiecentrum hangt af van de aard van de opgeslagen goederen. Om deze gewenste temperatuur te garanderen zal in de meeste gevallen gekozen worden voor een klimaatsysteem dat in elk geval kan verwarmen en ventileren. Verwarmen alleen (via bijvoorbeeld vloerverwarming) is in de meeste gevallen namelijk niet afdoende. Klimaatgroep Holland kiest daarom bij voorkeur voor luchtverwarming gecombineerd met een energiezuinig ventilatiesysteem: het ComfortTop-concept. Dit zogenaamde hoog-inductiesysteem heeft een sterk mengend karakter. Dat wil zeggen dat de temperatuur in de ruimte overal op hetzelfde niveau wordt gehouden.

Hoe doen we dat?

Om te voorkomen dat stof ongewenst naar binnen waait via de dockshelters, kan in de hal een overdruk worden gecreëerd. Energie kan worden bespaard door bijvoorbeeld de warmte die bovenin de hal vrijkomt van de verlichting naar de werkvloer te verplaatsen zodat er minder verwarmingscapaciteit nodig is. Het systeem is dankzij de modulaire opbouw geheel op maat te maken. Daarnaast is onze klimaattechniek optioneel uit te breiden met de mogelijkheid tot koelen. Dankzij het zeer energiezuinige karakter geeft de overheid een forse subsidie op de investering.

Meer informatie over het ComfortTop-concept? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie

Vraag hier uw gratis informatiepakket aan