Klimaatsysteem grafische industrie

Intelligent klimaatsysteem voor drukkerij

Het klimaat in drukkerijen is van grote invloed op de kwaliteit van het drukwerk. Zo speelt de relatieve luchtvochtigheid een belangrijke rol binnen het drukproces. Het is daarom van belang de temperatuur op juiste wijze te reguleren. Hierbij moet rekening gehouden worden met de warmte die vrijkomt van het machinepark. Daarnaast komen er tijdens het drukproces allerlei ongewenste stoffen vrij. Deze moeten op verantwoorde wijze worden afgevoerd. Goede temperatuurregeling, vochtregulering en ventilatie is tijdens het drukproces dan ook pure noodzaak, voor zowel product als mens. Met het ComfortTop-concept van Klimaatgroep Holland bent u hier altijd van verzekerd.

Wat doen we?

Klimaatgroep Holland legt bij het klimatiseren van drukkerijen de nadruk op vochtregulering en ventilatie. Bekende verschijnselen als tocht en onderdruk zijn hierbij ongewenst. Daarom wordt de luchthuishouding door Klimaatgroep Holland perfect, op maat, uitgebalanceerd.

Hoe doen we dat?

Voor het creëren van de juiste luchtvochtigheid maken we vaak gebruik van een watervernevelingssysteem. Dit houdt in dat er koud water wordt verneveld in de ruimte. Dit koude water zorgt gelijk voor gratis koeling. Zo kan er worden gekoeld zonder te ontvochtigen, met gebruik van zo weinig mogelijk energie.

Grotere drukkerijen kunnen het klimaatsysteem aansluiten op de pompenkamer of pompenkast. De kamer of kast kan op deze manier onafhankelijk van de ruimte worden gekoeld. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van de omgevingslucht om de pompenkast te verkoelen. Dit kost echter onnodig veel energie. Daarnaast neemt de grote klimaatinstallatie die hiervoor benodigd is veel kostbare ruimte in beslag. Klimaatgroep Holland wijkt daarom graag van dit principe af. Het slimme ComfortTop-concept maakt voor de afvoer en terugwinning van de warmte uit de pompenkast dan ook gebruik van gratis buitenlucht.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie:

Het klimaat in drukkerijen is van grote invloed op de kwaliteit van het drukwerk.

Met het ComfortTop-concept van Klimaatgroep Holland bent u verzekerd van een juist klimaat.

Vraag hier uw gratis informatiepakket aan