Klimaatarchitect, perfecte klimaatbeheersing

Klimaatgroep Holland is de specialist op het gebied van binnenklimaat. We bieden een passende klimaatoplossing voor elk project en elk klimaatprobleem. Elke klimaatinstallatie wordt in fasen en op maat ontworpen, in nauwe samenspraak met de opdrachtgever. Maak dus snel kennis met Klimaatgroep Holland: de klimaatarchitect.

Meldkamer

Door een beveiligde verbinding via internet is het voor de gebruiker mogelijk om centraal (via een computer, tablet of smartphone) een gehele klimaatinstallatie te monitoren én te beheren. Ook vanuit het kantoor van Klimaatgroep Holland zijn wij in staat om aangesloten klimaatinstallaties te monitoren, beheren, sturen en eventueel op afstand storingen verhelpen. De meet- en regeltechniek en speciaal ontwikkelde software maakt het mogelijk om elke klimaatinstallatie te monitoren én te optimaliseren. Wat te denken van een speciale vakantieplanning? Onnodig ventileren, verwarmen of koelen als niemand aanwezig is, is volledig verleden tijd! Dat vergroot comfort, gemak én energiebesparing! 

Bouwteam

Door bij nieuwbouw en renovatie tijdig deel uit te maken van het bouwteam, kan onze technisch adviseur optimaal adviseren. Veel bouwkundige keuzes hebben invloed op het uiteindelijke binnenklimaat. Andersom geldt dat een eis voor het binnenklimaat gevolgen kan hebben voor de bouwconstructie.

Klimaatonderzoek

Bij nieuwbouw kan onze adviseur het toekomstige binnenklimaat berekenen door middel van simulatie. Op basis van dit betrouwbare uitgangspunt (waarin alle omgevingsfactoren - zoals verlichting, apparatuur, constructiematerialen, personele bezetting, seizoen, etc. - worden meegenomen) wordt een passende klimaatinstallatie ontworpen.
In bestaande panden wordt de huidige klimaatsituatie in kaart gebracht door middel van een klimaatonderzoek op locatie. Hiervan wordt een rapport opgesteld, welke wordt besproken met de opdrachtgever. Vervolgens wordt de gewenste situatie geformuleerd.

Scan energiebesparing

Al tijdens de ontwerpfase wordt het toekomstige energieverbruik van de klimaatinstallatie berekend en wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke energiebesparing; een milieubewuste keuze van zowel Klimaatgroep Holland als de opdrachtgever.
De overheid steunt dit in veel gevallen met subsidie energiebesparing voor de gebruiker. In dit geval levert het de opdrachtgever dus niet alleen een aanzienlijke energiebesparing op, maar kan hij ook rekenen op een fiscaal voordeel door subsidie energiebesparing. Onze technisch adviseur wijst op deze mogelijkheid en helpt de opdrachtgever deze subsidie energiebesparing aan te vragen.

In bestaande situaties voert Klimaatgroep Holland een actuele scan energiebesparing uit. Het huidige energieverbruik wordt in kaart gebracht en wij adviseren vervolgens hoe dit met praktische oplossingen omgezet kan worden in een energiebesparing.

Klimaatconcepten

Elke oplossing van Klimaatgroep Holland is maatwerk. Er is immers geen gebouw gelijk. Door onze ruime ervaring in verschillende branches weten wij echter wat de steeds terugkerende knelpunten zijn. Om deze knelpunten het hoofd te kunnen bieden, heeft Klimaatgroep Holland een aantal klimaatconcepten voor u ontwikkeld. Deze concepten zijn branchegericht en uiterst flexibel. Hierdoor wordt de klimaatinstallatie precies op uw situatie afgestemd. Hierbij houden wij uiteraard rekening met uw budget. Klimaatgroep Holland biedt u momenteel de volgende klimaatconcepten:

Meer informatie over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op.

Klimaatgroep Holland is de specialist op het gebied van binnenklimaat.

Maak snel kennis met Klimaatgroep Holland: de klimaatarchitect.

Vraag hier uw gratis informatiepakket aan